Дербито на Северен Лондон между "Арсенал" и "Тотнъм" е най-интересният мач от четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата. Жребият за фазата на осемте най-добри отбора беше изтеглен веднага след изиграването на част от двубоите от осминафиналите.

Двубоят ще бъде на стадиона на "Арсенал" "Емиратс".

"Артилеристите" се класираха за четвъртфиналите след трудна победа с 2:1 над тима от Лига 1 "Блекпул". "Шпорите" отстраниха друг елитен тим "Уест хем" в друго дерби на Лондон.

 Двубоите от четвъртфиналите в Купата на лигата ще се играят на 18 и 19 декември. Това означава, че "Арсенал" и "Тотнъм" ще се срещнат два пъти в рамките на по-малко от три седмици. Първото дерби помежду им за сезона ще бъде на "Уембли" на 2 декември.

В друг мач между елитни отбори един срещу друг ще се изправят "Челси" и "Борнемут". Състезаващият се в Чемпиъншип "Мидълзбро" среща "Бъртън албиън". В редиците на "Бъртън" е българският вратар Димитър Евтимов.

Четвъртият четвъртфинал ще бъде определен от следните двойки: "Лестър" – "Саутхемптън" и "Манчестър сити" – "Фулъм". Двубоят на "лисиците" беше отменен заради трагичния инцидент със собственика на клуба Вичай Шривадханапрабха.

Носителят трофея от миналия сезон "Манчестър сити" и "Фулъм" се изправят един срещу друг в четвъртък.

Дневник