"Левски Лукойл" постигна трета поредна победа в турнира ФИБА Европа, след като надигра гръцкия "Арис" (Солун) със 77:66 в зала "Универсиада". Българският шампион е с пълен актив в група G и води с шест точки срещу пет за "Катая".

Баскетболистите на Константин Папазов бяха на висота през целия двубой, като единствено във втората четвърт "Арис" имаше предимство и завърши с повече точки.

Най-резултатен за "Левски Лукойл" беше американецът Патрик Рембърт, който завърши с 16 точки. Той добави седем борби и пет асистенции към актива си. С 15 точки се отчете Деян Иванов, който овладя и седем борби. Христо Захариев и Божидар Аврамов добавиха по 11, а Калоян Иванов – 10.

 За "Арис", който през миналия сезон дори не стигна плейофите в гръцкото първенство, най-резултатен беше Гари Бел с 16 точки.

Нито за момент в мача "Арис" не беше начело, а тимът завърши с едва 40% стрелба от зоната за две точки. "Левски Лукойл" имаше 51.6% успеваемост за две точки и близо 40% от тройката. Ключов фактор изигра силното начало на българския тим, който започна със серия от 15:0.


В следващия си мач "Левски Лукойл" среща носителя на Купата на Украйна "Днипро".

В друг мач от ФИБА Европа, но в група F "Рилски спортист" загуби с 81:88 от "Порто" като домакин. Това е трета поредна загуба за българския тим от началото на груповата фаза, което го закотви на дъното във временното класиране.

Дневник