Гардът Дерик Роуз вкара рекордните 50 точки в кариерата си при победата на своя "Минесота тимбъруулвс" със 128:125 над "Юта джаз". 30-годишният играч, който подписа през лятото с "вълците", се представи много силно и напомни за най-добрите си дни.

Освен 50-те точки той добави шест асистенции и четири борби. В заключителните секунди той блокира и изстрел, с който позволи на тима си да спечели в редовното време.

Той вкара 19 стрелби от 31 опита, включително четири от седем от зоната за три точки. След чадъра, който направи, Роуз избухна в сълзи. Всички негови съотборници пък се скупчиха около него, за да празнуват победата.

В последните години Роуз изпитваше сериозни проблеми и пропусна много мачове заради различни контузии. През 2011 г. той стана най-младият MVP (най-полезен играч), след което започнаха и травмите му. Пет години по-късно Роуз напусна "Чикаго булс", като последваха периоди от по един сезон в "Ню Йорк никс" и "Кливланд кавалиърс", преди да подпише с "Минесота".

"Този мач и тези 50 точки означават всичко за мен. Показах, че усилията, които положих в последните години, си струваха. Буквално си скъсах задника с извинение. Направих всичко това за отбора, за феновете, за всички, които повярваха в мен", каза Роуз след мача.

През настоящия сезон Роуз има осем мача за "Минесота", в които записва средно по 19 точки, пет асистенции и четири борби.

"Това е много красиво завръщане. Няма друг човек, който да заслужава повече да направи такъв мач от Дерик", написа в социалните мрежи Леброн Джеймс.

dnevnik.bg