Григор Димитров приключи сезона с поражение срещу Марин Чилич в третия кръг на турнира в зала в Париж. Българинът отстъпи с 6:7 (5), 4:6.

Мачът започна вълнуващо, като още в първия гейм Димитров стигна до две възможности за пробив. Благодарение на силния си и добре насочен начален удар Чилич се спаси.

Във втория българинът беше поставен до стената при 0:40, но съумя да изравни, като спаси и трите възможности за пробив. След това обаче хърватинът стигна до нов шанс и този път проби.

Димитров намери бърз отговор в сходен гейм. Той изпусна две възможности при 40:15, но след това от третия опит върна пробива. Впоследствие успя да вземе сервис-гейма си и изравни.

Двамата си размениха по два гейма, като в осмия Димитров се защити след 0:30 при свой сервис и стигна до 4:4.

Първата двойна грешка на българина можеше да му струва скъпо, тъй като след нея Чилич стигна до две възможности за спечелване на сета. Димитров игра агресивно и се спаси, за да изравни за 5:5.

Минути по-късно деветият в схемата на турнира отново трябваше да се бори за продължаването на сета след 15:40 при свой сервис. И този път българинът прояви устойчивост и здрави нерви, като благодарение на добрия си начален удар стигна до тайбрек.

Тайбрекът беше белязан от дъжд от минипробиви и от грешки на двамата. В решителните мигове Димитров беше в по-добрата позиция, като водеше с 5:4 и му предстояха два сервиса. Чилич обаче направи два минипробива, след което с мощен сервис приключи сета при шестата си възможност.

Вторият сет започна по сходен начин с ранен пробив за хърватина, след което той затвърди постигнатото. Българинът отговори с първия си гейм на нула.

Чилич беше стабилен на свой сервис и до края не допусна нито една възможност за пробив. Хърватинът дори имаше възможности за увеличаване на преднината, но няколко пъти Димитров се спаси.

dnevnik.bg