Носителят на трофея в Купата на лигата "Манчестър сити" продължава защитата на отличието, след като преодоля четвъртия кръг с победа 2:0 над "Фулъм". Съставът направи поредния си силен мач и доминираше през цялото време, като двата гола бяха най-малкото, с което гостите от Лондон си тръгнаха.

В герой за "гражданите" се превърна чилиецът Брахим Диас, който вкара и двата гола. 19-годишният халф започна като титуляр едва за втори път от началото на сезона, както и в предишния двубой за Купата на лигата.

Това бяха и първите два гола на Диас за мъжкия отбор на "Манчестър сити".

Победата е четвърта поредна за състава на Гуардиола във всички турнири, а серията без загуба е девет поредни срещи. "Гражданите" не са получавали гол в своята врата вече 539 минути или от 2 октомври.


В четвъртфиналите "Сити" ще се изправи срещу победителя от двойката "Лестър" – "Саутхемптън". Мачът между тях беше пренасрочен за 27 ноември, заради трагичния инцидент трагичния инцидент със собственика на лисиците Вичай Шривадханапрабха.

Хосеп Гуардиола направи десет промени от състава, който в понеделник победи "Тотнъм" в мач от Висшата лига. Единствено Джон Стоунс запази мястото си, а сред титулярите шанс за изява получиха Диас, Александър Зинченко, резервният вратар Аро Мурич и Фил Фоудън.

"Сити" доминираше през целия двубой и до 25-ата минута имаше дузина голови положеиня. "Гражданите" откриха след 18 минути игра, когато точен беше Диас. Той прати топката в мрежата на "Фулъм" с мощен удар след разбъркване при корнер и отклонена топка от Венсан Компани.

До почивката "Сити" отправи 14 удара, а от тях четири бяха точни. В същото време те бяха едва три за лондончани. Притежанието на топката пък беше близо 70% за футболистите на Гуардиола.

През втората част ситуацията на терена не се промени драстично. Гостите от Лондон бяха дори по-пасивни, като за вторите 45 минути отправиха едва един изстрел към вратата на Мурич.

"Сити" вкара втори гол в 65-ата минута след много красива атака. Лерой Сане размени пасове с Габриел Жезуш и бразилецът излезе на стрелкова позиция, но ударът му срещна гредата. Все пак топката стигна до Диас и той се разписа с левия крак, за да удвои аванса на "гражданите".

До края на двубоя "Сити" имаше още няколко добри шанса, но с големи пропуски се отчете Жезуш, който поне в три ситуации можеше да се разпише.

Малко преди изтичането на редовното време Кевин Де Бройне напусна терена след сблъсък със Сесеньон. Той падна върху оперираното коляно на белгиеца и плеймейкърът на "Сити" беше изваден превантивно.

Дневник