Северна и Южна Корея направиха важна стъпка към съвместна кандидатура на летните олимпийски игри през 2032 г. Двете страни обявиха, че в писмо до Международния олимпийски комитет (МОК) са заявили желанието си да организират форума.

В петък делегати на Северна и Южна Корея са обсъдили идеята за разширяване на сътрудничеството си в спорта. Двете страни са постигнали договорка да участват с обединен мъжки отбор на световното първенство по хандбал в Германия догодина.

Северна и Южна Корея проучват възможността за домакинство на игрите от началото на септември. Тогава министърът на спорта в Южна Корея Йон-Ван обясни, че съвместната организация на форума ще помогне на запазването на мира на Корейския полуостров.

В опит да затоплят отношенията помежду си двете страни подписаха споразумение в средата на юни за провеждането на съвместни спортни събития и тренировки.

Северна и Южна Корея имаха общ отбор в женския хокей в Пьонгчанг, а наскоро участваха под общ флаг в някои състезания на азиатските игри. Двете страни водят разговори да имат повече обединени тимове за Токио 2020.

Dnevnik.bg