Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо е уверен, че отборът му ще завърши сезона сред водещите четири тима във Висшата лига. Португалецът очаква до края на годината "червените дяволи" да скъсят дистанцията от преките конкуренти.

"В този момент трябва да се концентрираме върху потенциала, проблемите и качествата, които имаме, и да се справим по-добре. Извън първите четири сме, така че трябва да вземем нужните точки, за да бъдем в по-добра позиция в края на декември, както очаквам да се случи", каза Моуриньо.

Изказването му дойде преди гостуването на "Юнайтед" на "Борнемут" в събота. След десет кръга "червените дяволи" са осми със 17 точки, като изостават с пет от четвъртия "Арсенал". Отборът на Моуриньо има едва две победи в последните си пет мача от първенството.

Моуриньо допълни, че не си прави илюзии за титлата във Висшата лига. Тимът изостава с девет точки от водачите "Манчестър сити" и "Ливърпул".

"Когато се намираш извън първите четири, не вярвам, че трябва да говориш за титлата. Когато си в топ четири, което вярвам, че ще стане, едва тогава можеш да огледаш ситуацията", каза още Моуриньо.

dnevnik.bg