Завръщащият се на първото място в световната ранглиста Новак Джокович и рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер си осигуриха среща в полуфиналите на мастърса в Париж.

Сърбинът се пребори за обрат за 4:6, 6:2, 6:3 срещу Марин Чилич, който в предния кръг отстрани Григор Димитров. Федерер се справи с 6:4, 6:4 срещу Кей Нишикори.

В другия полуфинал ще спорят Доминик Тийм и Карен Хачанов.

Чилич игра добре и съумя да стигне до ключов пробив в деветия гейм и това му отвори вратите към успеха в първия сет. Джокович, който след забележителния си възход в понеделник ще се завърне на първото място в световната ранглиста, подобри представянето си във втория сет. Със силна серия и два пробива той стигна до 6:2 и изравни.

В третия имаше много емоции, като сърбинът счупи и ракета. Началото беше по-добро за Чилич, който проби за 2:1. Тогава Джокович се вдигна и взе пет от следващите шест гейма, за да продължи в турнира.

Федерер улови своя шанс в края на първия сет, когато използва първата си възможност за пробив и направи 5:4. След това спаси брекпойнт и спечели сета.

Във втория швейцарецът проби още в началото. До края Федерер, който се бори за стотната си титла, не даде никакви възможности пред съперника си да върне пробива и с гейм на нула приключи мача.

dnevnik.bg