Дербито от 11-ия кръг на турската Суперлига между "Галатасарай" и "Фенербахче" завърши с масово сбиване между играчите на двата тима и три червени картона. 269-ото издание на интерконтиненталното дерби беше много интересно и завърши 2:2, но играта остана на заден план.

Шампионът "Галатасарай" поведе с 2:0 след попадения на Райън Донк в 31-ата минута и Мартин Линес четири минути след подновяването на играта. Намиращият се точно пред зоната на изпадащите "Фенербахче" обаче изравни с два гола в рамките на шест минути.

Матьо Валбуена от дузпа в 66-ата минута и Жаилсон в 72-ата донесоха точката на "фенерите".

Срещата обаче се запомни с многото грубости и големия брой нарушения. След последния съдийски сигнал се стигна до грозни сцени и сбиване, в което се включиха всички футболисти, дори и резервите.

Най-активни бяха Баду Ндиайе от "Галатасарай" и Роберто Солдадо и Жаилсон от синьо-жълтите. Жаилсон бягаше по терена и успя да се откъсне от гонещите го футболисти на съперника, но боят се пренесе и в тунела, където вече камерите не снимаха.

Турската футболна федерация обяви, че ще разследва инцидентите, както и ще изслуша съдиите на мача, за да реши какви наказания да наложи на играчите.

Равенството остави "Галатасарай" втори с 20 точки след 11 кръга. Лидерът "Башакшехир" е с мач по-малко и може да се откъсне с четири точки пред шампионите. "Фенербахче" е 15-и с едва десет точки и няма победа в шест поредни шампионатни мача.

Дневник