Манчестър юнайтед" продължава изкачването си в последните няколко седмици, след като постигна трета победа в последните си четири мача във Висшата лига. "Червените дяволи" стигнаха до трите точки при гостуването на "Борнемут" с 2:1 по изключително драматичен начин.

Двубоят на южния бряг беше първият мач от 11-ия кръг във Висшата лига. Домакините откриха още в 11-ата минута с попадение на Калъм Уилсън. Десет минути преди почивката "Юнайтед" изравни с точно изпълнение на Антони Марсиал, a в 92-ата минута резервата Маркъс Рашфорд донесе победата на "червените дяволи".

Вижте пълна статистика и коментари от развоя на мача в интерактивната графика в края на статията. Със стрелките под терена можете да отидете до конкретен момент от мача.

Тимът на Жозе Моуриньо вече е без загуба в четири мача. Освен това тимът взе първа победа далеч от "Олд Трафорд" беше на 15 септември.

"Борнемут" загуби за пръв път от 22 септември, прекъсвайки серия от пет поредни срещи. "Черешките" са шести в класирането с 20 точки, а "Юнайтед" е точно зад съперника си с равни точки, но малко по-лоша голова разлика.


Жозе Моуриньо направи само една промяна в титулярния си състав от тима, който победи "Евертън" преди шест дни. Маркъс Рашфорд остана на пейката, а атаката поведе Алексис Санчес. Ромелу Лукаку дори не беше в групата.

Още в четвъртата минута "черешките" можеха да излязат напред в резултата, когато Райън Фрейзър изскочи зад защитата на "Юнайтед", но направи няколко крачки повече и ударът му беше спасен от Де Хеа.

Натискът на домакините не се изчерпа само с тази ситуация и тимът на Еди Хау продължи да атакува. Между атаките на "Борнемут" гостите отговориха само с един удар на Антони Марсиал, изчистен в корнер.

В 13-ата минута домакините вкараха след хубава атака. Топката беше изчистена от "Юнайтед" след корнер, но остана в притежание на "Борнемут". Фрейзър намери с хитър пас Джуниор Станислас, а неговото центриране от фланга беше засечено от Калъм Уилсън – 1:0.


В първите 25 минути "червените дяволи" имаха един единствен удар, а "Борнемут" отправи пет, от които три бяха точни.

Едва в 35-ата минута гостите успяха да отговорят, след като "Борнемут" продължаваше да бъде по-добрият отбор на терена. Десет минути преди паузата намиращият се в отлична форма Антони Марсиал се разписа. Той получи подаване около точката на дузпата от Алексис Санчес и от движение не остави шансове на Асмир Бегович. Това беше и първият точен удар на "червените дяволи" в мача.


Французинът вкара в четвърти пореден мач и вече има пет попадения във Висшата лига. В първите седем срещи от сезона Марсиал не успя да се разпише.

Втората част започна с нов натиск на домакините и те бяха много близо до това да се върнат отново напред в резултата в 50-ата минута. Дейвид Брукс стреля ефектно с пета след центриране отляво, но Давид Де Хеа успя да спаси.

 


"Юнайтед" отговори пет минути по-късно, когато левият защитник Люк Шоу се озова сам срещу Асмир Бегович, но стреля разочароващо в тялото на вратаря. Моуриньо не беше доволен от поведението на своя отбор и бързо направи две промени. Той пусна още в началото на втората част Рашфорд и Андер Ерера вместо Хуан Мата и Фред.

В 64-ата минута "Юнайтед" беше много близо до гол, когато два пъти играчи на домакините спираха изстрели към вратата. Първоначално Ашли Йънг удари греда след пряк свободен удар, а при добавката от около пет метра Рашфорд уцели застаналия пред него Нейтън Аке. След това топката рикошира в Погба и се запъти към вратата, но Брукс я изчисти от голлинията.


До края на двубоя имаше положения и за двата тима, като вратарите бяха най-заетите футболисти на терена. Де Хеа трябваше да се намесва след мощен удар в 75-ата минута, а пред Бегович положенията бяха две.

Все пак малко по-добрата игра на гостите след почивката даде резултат и резервата Рашфорд се разписа. Той беше точен в 92-ата минута след разбъркване пред вратата на "черешките".

Дневник