Руснакът Карен Хачанов е първият финалист в турнира от сериите "Мастърс" в Париж. 18-ият в световната ранглиста победи с 6:4, 6:1 шестият в схемата Доминик Тийм. Руснакът направи много силен мач и се нуждаеше само от 72 минути, за да победи осминят в ранглистата.

Това е първо достигане до финал в най-високата категория на АТП за 22-годишния руски тенисист. За трети път през 2018 г. Хачанов достига до финал, като в предишните си два опита взе и титлата – Москва и Марсилия. И двата турнира бяха на твърда настилка в зала, както е и надпреварата в "Берси".

Общо в своята кариера руснакът ще играе четвърти финал, като до този момент няма загуба.

В мача за титлата Хачанов ще чака победителя от мача между Роджър Федерер и Новак Джокович, който е по-късно.

Срещу Тийм руснакът беше много убедителен, като разчиташе на добрия си сервис. Той вкара 74% от първото си подаване и спечели 24 от всички 35 разигравания при него (69%).

В първия сет Хачанов реализира пробив в деветия гейм, за да поведе с 5:4, след което спаси две точки за връщане на пробива, но в крайна сметка затвори първата част. Това се оказа и повратния момент в срещата.

Във втората част нито един от двамата съперници не взе подаването си в първите три гейма, след които Хачанов водеше с 2:1. Руснакът записа серия от общо пет поредни гейма, за да спечели сета за едва 30 минути, с което надви австриеца. Двамата се срещнаха за пръв път в турнирите на АТП.

Дневник