Макар и с нов треньор "Реал" (Мадрид) продължи да показва същата колеблива игра, но се поздрави с първа победа в Ла Лига от 22 септември. Мадридчани надвиха гостуващия "Валядолид" с 2:0 на своя "Сантяго Бернабеу", като трябваше да чакат до 83-ата минута, за да вкарат.

След удар на резервата Винисиус топката се отби в централния защитник Кико и влезе в мрежата на "Валядолид".

Крайният резултат оформи капитанът Серхио Рамос в 88-ата минута от дупа.

"Реал" нямаше победа в Ла Лига в продължение на 43 дни, като в този период загуби четири пъти и веднъж завърши наравно. В този период тимът допусна 11 гола и се разписа само три пъти. От 22 септември "Реал" спечели само два пъти – веднъж в Шампионската лига срещу "Виктория" (Пилзен) и срещу "Мелия" в Купата на краля.


Победата е втора поредна след уволнението на Хулен Лопетеги, като временният наставник Сантяго Солари започва добре.

Приятната изненада в Ла Лига "Валядолид" загуби за пръв път от шест мача. Футболистите на Серхио Гонсалес са осми с 16 точки след 11 кръга. Те играха много добре и удариха две греди на "Сантяго Бернабеу". "Реал" се изкачи до шестата позиция, като има с точка повече, тимът обаче не убеди с представянето си.

Вижте пълна статистика и коментари от развоя на мача в интерактивната графика в края на статията. Със стрелките под терена можете да отидете до конкретен момент от мача.

"Реал" започна със самочувствие и в първите 20 минути имаше три положения, от които обаче не успя да се възползва. Най-чистото от тях се откри пред Карим Бензема преди да са изтекли и пет минути, но французинът дори не успя да уцели вратата.

До края на първата част изненадващо "Валядолид" можеше да стигне до гол, като Суарес изскочи сам срещу Тибо Куртоа и реши да го прехвърля, но стреля по-силно и топката мина над вратата. Малко по-късно и изстрел на Тони Вия премина близо до целта.

След паузата футболистите на Сантяго Солари отново показаха активност и се хвърлиха в атаки. Това продължи само в първите десет минути, след които гостите отново успяха да се окопитят и да погледнат по-смело към вратата на Куртоа.

В 58-ата минута Рубен Алкарас уцели гредата при удар без подготовка и показа, че "Валядолид" няма да се предаде толкова лесно. Само две минути по-късно изстрел на Тони Вия беше спасен от Куртоа, като това беше и първият точен удар за гостите от началото на мача.

Слабата игра на "Реал" в защита продължи и в 66-ата минута мадридчани отново оцеляха като по чудо. Отново Тони Вия беше в основата на всичко по-интересно, като негов бомбен изстрел се отби в гредата.

При навлизане в заключителните десет минути резултатът беше равен, но и късметът помогна на домакините. В 83-ата минута след пробив на бразилеца Винисиус и опит за удар, топката се отби в централния защитник Кико и изненада вратаря Масип, който не успя да реагира.

Попадението беше записано като автогол на централния защитник, защото топката дори не отиваше към вратата на "Валядолид".

Голът обаче пречупи съпротивата на гостите и "Реал" се възползва бързо. Две минути преди изтичането на редовното време мадрдичани стигнаха до дузпа. Бензема беше препънат от Калеро и съдията Мансано посочи бялата точка.

От нея Серхио Рамос се разписа с удар в стил "Паненка" и оформи крайния резултат.

Дневник