Тотнъм" излезе четвърти във Висшата лига след важна победа с 3:2 като гост на "Уулвърхемптън". Двата тима сътвориха истинско зрелище на "Молиню", като освен петте гола предложиха много вълнуващи моменти.

Успехът е осми за "шпорите" в 11 кръга, след което съставът е с 24 точки, колкото има и "Челси", но сините са с мач по-малко. "Тотнъм" е с точка повече от регионалния си съперник "Арсенал". "Уулвърхемптън" е 11-и с 15 точки, но записа трета поредна загуба след силното начало на сезона.

Гостите от Лондон водеха с 3:0 след точно час игра, но последните 30 минути се оказаха много тежки за тях. "Вълците" върнаха два гола след дузпи и можеха дори да откраднат точка.

Заради най-различни кадрови проблеми мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино беше принуден да прави много промени. Той заложи на неопитния централен защитник Хуан Фойт, а в състава бяха още играещите по-рядко Хари Уинкс и Муса Сисоко.

"Шпорите" нанесоха решителен удар в рамките на по-малко от три минути между 27-ата и 30-ата. Тогава те вкараха два гола, с което си осигуриха комфортен аванс.

В 27-ата минута Сон пусна хубав пас към Ерик Ламела и с диагонален изстрел аржентинецът откри. Само три минути по-късно с центриране отдясно Киърън Трипиър намери Лукас Моура и той удвои.

След двата бързи гола агресията на "Тотнъм" намаля. Все пак след почивката футболистите на Почетино вкараха и трето попадение, дело на Хари Кейн. Нападателят на тима се разписа след грешка на защитата на "вълците" и вкара на празна врата в 61-ата минута..

Точно тогава за гостите, които решиха, че двубоят е свършил. "Уулвърхемптън" се възползва не и без помощта на защитата на тима от Лондон.

В 68-ата Рубен Невеш и 79-ата минути Раул Хименесе бяха точни от дузпи. И в двата случая нарушенията бяха на Хуан Фойт. До края на двубоя домакините направиха всичко възможно да стигнат поне до точка, но пропуснаха няколко изгодни положения.

Дневник