Носителят на 20 титли в Големия шлем Роджър Федерер не е съгласен с поведението на Серена Уилямс във финала на US Open, когато тя се скара със съдията Карлос Рамос. Двубоят за титлата през септември между американката и Наоми Осака се превърна в скандален заради поведението на Уилямс.

След две предупреждения, наказателна точка, а след това и служебно загубен гейм американката нарече съдията на стола "крадец". "Дължиш ми извинение. Ти си лъжец. Никога повече няма да ръководиш мои мачове. Извини ми се. Ти си крадец, защото открадна точка от мен", бяха думите на Уилямс, довели до наказанието.

Уилямс беше глобена, но женската тенис асоциация (WTA) я подкрепи. Според Федерер обаче подобно поведение не трябва да се насърчава.

"Мисля, че Серена трябваше да отстъпи. Тя стигна прекалено далеч в този спор, а трябваше просто да прекрати всичко далеч по-рано. Това е моето мнение", каза швейцарецът.

Той все пак обясни, че Уилямс има извинение за поведението си. "Може би и съдията не трябваше да я притиска толкова, но когато е минало вече е по-лесно да се коментира", добави Федерер пред "Таймс".

Двамата носители на общо 43 титли от Големия шлем на сингъл ще са две от звездите в 31-ата надпревара "Хопман къп", която ще се проведе в края на декември и началото на януари 2019 г. Федерер и Уилямс ще играят един срещу друг, когато отборите на САЩ и Швейцария се изправят на 1 януари.

Дневник