Новакът в Първа лига "Ботев" (Враца) постигна четвъртата си победа от началото на сезона,след като надигра с 2:1 "Черно море". Двубоят в Монтана беше изпълнен с много единоборства, а трите попадения паднаха в рамките на едва 11 минути.

"Ботев" поведе с 2:0 между 60-ата и 65-ата минута, а "Черно море" намали в 71-ата.

Валери Божинов отбеляза второто попадение в мача, негово трето за сезона. "Ботев" спази тенденцията, когато Божинов вкарва да не губи мачовете си. В първите два случая врачани завършиха наравно.

 Победата е първа състава на Сашо Ангелов от 1 октомври, когато врачани надиграха "Славия" като гост. Вкъщи ("Ботев" гостува на стадиона в Монтана бел. ред.) тимът нямаше победа от 18 август. "Ботев" вече има 15 точки и е десети в класирането.

"Беше доста трудно, трябва да поздравя отбора на "Черно море". Тази победа е за целия отбор, защото моите съотборници бяха феноменални, фантастични. Победите не идват лесно, идват с доста труд и доста пот, виждате фланелката ми е доста мокра", започна Божинов след мача.

Нападателят обяви, че си поставя високи цели и изрази надежда тимът също да разсъждава така.

В 60-ата минута врачани откриха след хубава атака. Топката беше открадната в центъра на терена, а Емил Стоев се откъсна и намери непокрития Юлиан Ненов, който с удар с левия крак откри резултата.

По-малко от пет минути по-късно домакините вече бяха с два гола аванс. Ненов получи подаване отдясно и центрира, а Валери Божинов беше непокрит и с плонж прати топката във вратата за втори път.

Нападателят вкара третия си гол с екипа на "Ботев".

"Черно море" не се отказа и 20 минути преди края на мача успя да намали резултата. Гостите от Варна стигнаха до гол след хубаво подаване на Васил Панайотов към Жоржиньо, а португалецът с техничен изстрел преодоля Красимир Костов – 1:2.

До края на двубоя обаче "Черно море" така и не стигна до нищо повече, и записа шеста загуба в 14 мача в Първа лига.

Дневник