Само 16 дни след контузията, която получи в мача със "Севиля" Лионел Меси е готов да се завърне в състава на "Барселона". Аржентинецът се включи пълноценно в тренровките на състава в неделя, обявиха от клуба.

Меси получи фрактура на лъчевата кост на дясната ръка на 20 октомври при победата с 4:2 над "Севиля". Първоначално каталунците обявиха, че той ще отсъства три седмици и трябва да се завърне за домакинството на "Бетис" на 11 ноември. В средата на седмицата той участваше в няколко тренировки самостоятелно.

След заниманието в неделя обаче треньорът Ернесто Валверде и лекарския щаб са преценили, че Меси може да пътува за Милано за гостуването на "Интер" в Шампионската лига. Каталунците ще играят на "Сан Сиро" във вторник, а при победа ще си гарантира и на теория първото място в група В.

 Треньорът Ернесто Валверде обясни, че Меси е здрав и тренира наравно с останалите. Той добави, че няма намерение "да прибързва с включването му в игра". Възможно е аржентинецът просто да пътува, но да не играе с "Интер".

От тима дори публикуваха видео от тренировката, с което показват, че Меси тренира с другата част от отбора. Заниманието обаче беше по-леко, заради факта, че тимът имаше мач в събота.

В групата за гостуването до Милано са включени 22-ма играчи.

След контузията Меси пропусна победите над "Реал" (Мадрид) с 5:1 и "Райо Валекано" с 3:2 в Ла Лига и над "Културал Леонеса" в Купата на краля. От началото на сезона аржентинецът се представя много силно като има 12 гола и шест асистенции в 12 мача във всички турнири.

Дневник