Рафаел Надал ще пропусне финалния турнир на АТП в Лондон. Испанецът обяви във "Фейсбук", че се възстановява от травма и ще използва това, за да претърпи и операция на глезена.

Носителят на 17 титли от Големия шлем пропусна турнира от сериите "Мастърс" в Париж миналата седмица. Той обясни, че заради травмата е щял да пропусне и финалите в Лондон, като е решил да "използва момента", за да реши и проблем с глезена си.

"Годината беше сложна - много добра като ниво на тениса, когато имах възможност да играя, и много лоша що се отнася до контузиите", написа Надал във "Фейсбук".

Испанският тенисист уточни, че е направил всичко възможно, за да бъде в добра форма в края на сезона. "Надявам се, че ще съм готов за следващия сезон. Благодаря на всички за подкрепата", добави Надал.

Отказването му от турнира в Париж предизвести завръщането на Новак Джокович начело на световната ранглиста. Впоследствие сърбинът стигна финала в мастърса, но загуби от Карен Хачанов.

Изявлението на Надал на практика подсказва, че той няма да участва и в мача в Саудитска Арабия. Предвиденият демонстративен двубой с Джокович събуди коментари покрай напрежението около убийството на журналиста Джамал Хашокжи.

Дневник