С три победи от три мача "Барселона" влиза с повишено самочувствие в гостуването си на "Интер" в пореден мач от група В в Шампионската лига. Каталунците спечелиха срещу "нерадзурите" с 2:0 на "Камп ноу" преди две седмици и нов успех ще им гарантира ранно преминаване във фазата на директните елиминации.

Допълнителен бонус за отбора на Ернесто Валверде е завръщането на Лионел Меси. Само 16 дни след фрактурата на лъчева кост на дясната ръка аржентинецът тренираше наравно със съотборнциите си. След това треньорът Валверде го включи в групата за гостуването в Милано.

"Интер" се намира в отлична форма преди сблъсъка, като единствената загуба на тима в последните десет мача дойде в предходната среща с "Барселона". В този период от 18 септември "нерадзурите" са с девет победи и само едно поражение.

"Това е мач, който чакаме отдавна. Говорим много пъти как можем да се мерим с най-силните в Европа, така че сега можем да го покажем. Мисля, че "Барселона" е всичко, което ние искаме да бъдем. Влизаме без страх в мача", каза треньорът на "Интер" Лучано Спалети.

Допълнителен плюс за "нерадзурите" е фактът, че на "Сан Сиро" те не са губили от "Барселона". В досегашните три мача "Интер" спечели веднъж, а два завършиха наравно.

Формата на "Барселона" също е много добра, като каталунците имат пет поредни победи. Четири от тях дойдоха в отсъствието на Меси, което не се отрази на качеството на играта. В последната среща "Барселона" имаше проблеми с "Райо Валекано", но показа характер.

Двубоят на "Сан Сиро" ще бъде по-специален и за централния защитник Жерар Пике, който ще изиграе своя мач №100 в Шампионската лига. Испанецът е едва 36-ият футболист, който достига до тази бройка.

В другия мач в групата "Тотнъм" приема ПСВ (Айндховен). Двата тима все още търсят първа победа, след като дотук са с по две загуби и равенство.

В група С "Цървена звезда" приема "Ливърпул", като англичаните ще търсят трета загуба. Преди две седмици съставът на Юрген Клоп разгроми сръбския шампион с 4:0, а другата победа беше на старта срещу ПСЖ (3:2). "Ливърпул" записа и загуба от "Наполи".

"Цървена звезда" е аутсайдерът в групата, но вече успя да препъне един от съперниците си на свой терен. Сръбсият шампион завърши 0:0 с "Наполи" на стадион "Райко Митич".

Червените оставиха извън състава Джердан Шакири, заради опасността от напрежение със сръбската публика. Швейцарският национал, който е етнически албанец от косовски произход, не пътува за Сърбия, за да се избегне напрежение около играча.

"Говорихме какво посрещане може да получи Шакири и въпреки че нямаме идея какво може да се случи, решихме да сме концентрирани изцяло върху футбола и да не мислим за нищо друго. Искаме да покажем уважение и да избегнем усложнения. Поради тази причина Шакири не е взет", заяви мениджърът на червените Юрген Клоп.

В група А безгрешният "Борусия" (Дортмунд) ще се опита да продължи серията си от победи. Жълто-черните гостуват на "Атлетико" в Мадрид, след като преди две седмици разгромиха испанския си съперник с 4:0.

След трудното си начало в другата среща се изправят "Монако" и "Брюж", които дотук са само с по една точка.

Двубоите "Цървена звезда" - "Ливърпул" и "Интер" - "Барселона" можете да следите на живо в Дневник.

Програмата за 6 ноември

От 19.55 ч.
"Монако" - "Брюж", пряко по Макс спорт 2
"Цървена звезда" - "Ливърпул", пряко по Макс спорт 3

От 22.00 ч.
"Наполи" - ПСЖ, пряко по Макс спорт 2
"Интер" - "Барселона", пряко по Макс спорт 3
"Атлетико" (Мадрид) - "Борусия" (Дортмунд)
"Порто" - "Локомотив" (Москва)
"Шалке" - "Галатасарай"
"Тотнъм" - ПСВ

Дневник