Катар, САЩ и Китай желаят да приемат двубоя за Суперкупата на Испания през 2019 г., твърди в. "Ел Паис", цитиран от "Ас". Според информацията трите страни са изпратили предложения до директора на местната футболна федерация Луис Рубиалес.

В основата е идеята спорът за трофея отново да премине в един мач. През годините Суперкупата на Испания се състоеше от два двубоя на разменено гостуване, но тази практика беше нарушена през август.

В мача за отличието играха "Барселона" и "Севиля", като те се срещнаха на стадиона в мароканския град Танжер. Първоначално андалусийците бяха против изиграването само на една среща, при това извън Испания.

Според информацията офертата за САЩ е дошла от компанията Relevent Sports. Тя стои и зад идеята двубои от испанското първенство да се играят в Северна Америка. Първите опити са мачът между "Барселона" и "Жирона" да се играе в Маями на 26 януари.

Съгласно сделката между Испанската футболна лига и Relevent Sports в следващите 15 години САЩ и Канада трябва да приемат мачове от Примера дивисион. Идеята обаче срещна неодобрението на Испанската футболна федерация и ФИФА, според които провеждането на срещата между "Барселона" и "Жирона" в чужбина не отговаря на международните правила. Наскоро Ла Лига започна подписка в търсене на положително развитие.

Dnevnik.bg