Асоциацията на българските футболисти награди най-талантливите деца от турнирите от националната програма "Децата и футболът". На събитието бяха отличени 12 момчета и три момичета.

В церемонията участваха селекционерът на националния отбор Петър Хубчев, както и футболисти на ЦСКА и "Левски" - Кирил Десподов, Божидар Чорбаджийски, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал.

Според Хубчев това е начинът младите футболисти в България да бъдат стимулирани.

"Според мен това събитие не отстъпва по важност на това вчера, на което Христо Стоичков представи книгата си. На това мнение съм, понеже тези деца, които виждаме днес тук, са бъдещето на българския футбол", добави той.

Президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев заяви, че е много горд от продължителността на тази кампания. Той посочи, че вече 19 години асоциацията организира детски турнири и през програмата са минали 300 хиляди деца, част от които са стигнали до Първа лига и националния отбор.

"Мисля, че държавата в лицето на министерството на спорта и БФС трябва да обръщат повече внимание на подобни програми за развитието на детския футбол в България. За мен това е пътят", добави Хубчев.

Dnevnik.bg