След седем домакинства на стадиона в Монтана "Ботев" (Враца) обяви, че се завръща на своя "Христо Ботев" за предстоящия двубой с "Дунав" от 15-ия кръг в Първа лига. Новакът в елитната група не можеше да играе във Враца заради липса на осветление. От клуба се похвалиха, че то вече се поставя.

"Днес БФС ни разреши да приемем мача срещу "Дунав" във Враца този уикенд. След 14 гостувания от началото на сезона се завръщаме у дома. До края на седмицата осветлението ни ще заработи и стадион "Христо Ботев" ще отговаря на всички изисквания", съобщиха от врачанския клуб.

От "Ботев" благодариха и на съперника в предстоящия мач "Дунав", който се е съгласил да гостува във Враца, преди формално да е приключил ремонтът на "Христо Ботев".

"Много други клубове не биха направили този жест. В знак на признателност ще пуснем безплатно всички привърженици от Русе, които дойдат в неделя на мача", добавиха от "Ботев".

"Днес бе доставена последната част от оборудването и тече окомплектоване на стълбовете. Най-късно в четвъртък сутрин започва изправяне на пилоните. В неделя стадионът ще бъде готов за професионален футбол".

Правителството отпусна 500 хиляди лева за модернизацията на стадиона във Враца. Това беше прието на заседание на Министерския съвет през август.

"Ботев" е десети в Първа лига, като има 15 точки. Тимът записа четири победи дотук, като две от тях дойдоха при домакинствата в Монтана. На стадион "Огоста" "Ботев" взе и едно равенство. "Дунав" е 11-и с точка по-малко от "Ботев".

Двубоят между "Ботев" (Враца) и "Дунав" е в неделя, 11 ноември, от 12.15 часа.

Dnevnnik.bg