Равенство между "Наполи" и ПСЖ заплете още повече ситуацията в група С в Шампионската лига. Двата тима завършиха 1:1 на "Сан Паоло" в среща, в която домакините бяха по-добри.

Съставът на Карло Анчелоти за пореден път доказа, че е много тежък съперник и играе балансирано. Тимът няма загуба дотук в турнира и оглавява групата с шест точки (една победа и три равенства). "Наполи" има по-добри показатели от "Ливърпул", независимо че двата тима са с равни точки. ПСЖ е трети с пет точки, като записа второ поредно равенство.

"Цървена звезда", който победи "Ливърпул" по-рано, има четири точки. Два кръга преди края на битката в групата всеки от четирите отбора има шанс да продължи напред.

ПСЖ откри в добавеното време на първата част с попадение на левия защитник Хуан Бернат. Той се разписа след акция на Килиан Мбапе и хубаво подаване.

През втората част тимът на Томас Тухел се прибра да брани аванса си и сгреши. "Наполи" беше много по-активен и притисна гостите, като пропусна няколко много добри положения.

Натискът доведе до грешки и в 63-ата минута Хосе Мария Кайехон беше повален от Тиаго Силва и Джанлуиджи Буфон в наказателното поле. Лоренцо Инсине застана зад топката и се разписа в долния десен ъгъл на Буфон.

Резултати в Шампионската лига
Група А
"Атлетико" (Мадрид) – "Борусия" (Дортмунд) 2:0 (Саул 33’, Гризман 80’)
"Монако" – "Брюж" 0:4 (Ванакен 12’ и 17’, Уесли 24’, Вормер 85’)

Група В
"Интер" – "Барселона" 1:1 (Малкъм 83’, Икарди 87’)
"Тотнъм" – ПСВ 2:1 (Кейн 78’ и 89’, Де Йонг 2’)

Група С
"Цървена звезда" – "Ливърпул" 2:0 (Павков 22 и 29’)
"Наполи" – ПСЖ 1:1 (Инсине 63’-д, Бернат 45’)

Група D
"Порто" – "Локомотив" (Москва) 4:1 (Ерера 2’, Марега 42’, Корона 67’, Отавио 90’; Фарфан 59’)
"Шалке" – "Галатасарай" 2:0 (Бургщалер 4’, Ут 57’)

dnevnik.bg