Бившият мениджър на "Челси" Антонио Конте ще заведе дело срещу лондонския клуб, съобщи "Скай спортс". 49-годишният италианец е отказал да се срещне с ръководството на сините, като настоява да получи обезщетение в размер на 20 милиона паунда.

Конте беше уволнен от "Челси" на 13 юли. Той застана начело на сините през лятото на 2016 г. и още в първия си сезон спечели титлата по впечатляващ начин с рекорден брой победи. През втория си сезон италианецът изведе лондончани до още един трофей - Купата на Англия, но слабото представяне във Висшата лига и проблемите му с играчите и ръководството доведоха до очаквана раздяла.

Според информацията на "Скай спортс" "Челси" е направил няколко опита да се срещне лично с Конте, за да постигнат двете страни извънсъдебно споразумение. Италианецът обаче е отказал да присъства на всяка една от тези срещи.

От няколко седмици адвокатите на Конте подготвят две отделни дела. Едното ще бъде заведено в трудов съд във Великобритания, а другото - пред спортния арбитражен съд в Лозана (КАС).

Твърди се, че италианският треньор иска обезщетение от 20 милиона паунда - 8.7 милиона като компенсация за нанесе вреди и 11.3 милиона, които представляват остатъка от годишната му заплата.

"Челси" отказва да плати сумата, като изтъкваната причина е поведението на Конте. Той е обвиняван, че се е държал лошо с част от играчите, като с отношението си дори е предизвикал напускането на нападателя Диего Коста, както и заради отказ да посети спонсорски събития, закъснения за пресконференции, паркиране на нерегламентирани места в тренировъчната база и др.

Дневник