Носителят на Шампионската лига за последните три сезона "Реал" (Мадрид) се пробуди и спечели гръмка победа в турнира. Испанците стигнаха до 5:0 при гостуването си на "Виктория".

В Чехия два гола за победата вкара Карим Бензема, а по веднъж се разписаха Каземиро, Гарет Бейл и Тони Кроос.

С успеха си белите събраха седем точки и се изравниха с водача "Рома", който по-рано стигна до 2:1 срещу ЦСКА в Москва. Руснаците са на третото място с четири точки, а "Виктория" има една.

В следващия кръг "Реал" гостува на "Рома" на 27 ноември.

Шампионът в турнира вкара петте си гола след шест точни удара в мача. Още до почивката резултатът беше 4:0. В 21-ата минута Бензема направи впечатляващ пробив през защитата на съперника и с диагонален удар по земята даде преднина на отбора си.

Две по-късно Кроос центрира от ъглов удар и Каземиро с глава удвои. В 37-ата след подаване от ляво Бейл насочи с глава топката към Бензема, който също с глава увеличи преднината на "Реал". Уелският нападател направи 4:0 в 40-ата минута след хубав удар от воле.

В средата на второто полувреме при бърза атака Винисиус подаде към Кроос, който с много техничен удар прехвърли вратаря и отбеляза петия гол.

Дневник