Лудогорец" излиза за задължителна победа срещу кипърския АЕК (Ларнака) в опит да запази шансове да играе в Лига Европа и през пролетта. След равенство и две загуби българският шампион се намира в неизгодна ситуация, като продължаване напред в турнира изглежда трудно постижимо.

Мачът е на "Лудогорец арена" от 22.00 ч. и ще бъде излъчен пряко по БНТ 1. В ранния двубой от групата в 19.55 ч. "Байер" (Леверкузен) приема "Цюрих".

Тимът от Разград ще търси реванш срещу АЕК, след като в предишната среща пропусна отлична възможност да запише първи успех в групата. Въпреки вихреното начало и ранният гол преднина възпитаниците на Антон Здравков си тръгнаха с нежелано равенство от гостуването в Ларнака.

Това намали значително шансовете на отбора за класиране в елиминационната фаза. В първия мач от турнира българският тим допусна обрат от 2:0 до 2:3 като домакин на "Байер", а след това загуби и гостуването си на "Цюрих" (0:1). Швейцарският отбор оглавява групата с девет точки, а с три по-малко са "аспирините".

С една точка от три мача "Лудогорец" е изправен пред угрозата да отпадне още в групите. В предишните си две участия в Лига Европа през 2013-14 и 2017-18 отборът неизменно преодоляваше първата фаза.

Според Здравков липсата на късмет е основната причина за неубедителното представяне на отбора. Специалистът, който в края на октомври замени Пауло Аутуори, вярва, че тимът е показал качествен футбол в предишните мачове.

"С "Байер" у дома изпуснахме аванс от 2:0. В Цюрих смятам, че те нямаха никакво предимство. Същото се получи и в Кипър, с изключение на последните 15 минути. Отборът играеше добре в тези мачове, но просто нямаше късмета да отбележи повече голове и да победи", каза Здравков в навечерието на мача с АЕК.

Според него "Лудогорец" е способен да победи АЕК, ако футболистите му покажат пълния си потенциал. Здравков допълни, че не се си прави илюзии за класиране, след като шансовете за излизане от групата "не са толкова големи".

Дневник