Крилото на "Манчестър сити" Рахим Стърлинг се извини за комичната дузпа, която получи отборът му по време на мача с "Шахтьор" (Донецк) в Шампионската лига.

Английският национал беше потърпевш в ситуацията в 24-ата минута, когато съдията Виктор Касай прецени, че има нарушение срещу играча. Такова обаче липсваше, след като при навлизането в наказателното поле Стърлинг се спъна сам в терена и падна.

"Опитах се да копна топката и не разбрах какво се случи след това. Озовах се на земята и се обърнах. Не мисля, че усетих съприкосновение, грешката беше моя. Извинявам се на съдията и "Шахтьор", каза Стърлинг след победата с 6:0.

Мениджърът на "Сити" Хосеп Гуардиола заяви, че употребата на системата за видеоповторения би помогнала на съдията в подобен момент. От следващия сезон технологията ще бъде използвана и в Шампионската лига.

"Осъзнахме веднага, че това не е дузпа. Всъщност не ни хареса идеята да вкараме, защото ситуацията беше ясна. С технологията нямаше да е трудно някой да погледне положението за четири или пет секунди, да каже, че това не е дузпа, и да продължим", каза Гуардиола.

Дневник