"Лудогорец" остана без шансове за излизане от групата си в Лига Европа след ново равенство с АЕК (Ларнака). В Разград българският шампион завърши при 0:0 с кипърския си съперник.

В другия мач от групата "Байер" (Леверкузен) спечели с 1:0 срещу "Цюрих". Германците и швейцарците вече са сигурни за плейофите в Лига Европа, след като след четири кръга имат по девет точки. "Лудогорец" и "Цюрих" са с по две.

"Лудогорец" отново изигра неубедителен мач. Пред около 2500 зрители на своя стадион българският отбор остана далеч от най-добрите си европейски вечери.

 Воденият от Антони Здравков отбор имаше малко възможности в оспорвания мач с АЕК. Шампионите често стреляха, но завършиха само с три точни удара.

Мачът започна с бърз футбол и разменени атаки към двете врати. Първата опасност дойде в 13-ата минута, когато Иван Тричковски стреля от фаул под построената стена, но топката мина покрай гредата.

"Лудогорец" отговори с отлична атака, която не беше завършена добре. Клаудиу Кешеру изведе Марселиньо на скорост, но бразилецът стреля много лошо встрани.

Малко по-късно Джоди Лукоки не можа да засече подаване. В последните минути преди почивката и Кешеру не съумя да вкара.

След почивката темпото беше по-бавно. Постепенно "Лудогорец" пое контрол над играта, но не успяваше да стигне до чисти положения.

В последните 15 минути българският отбор заигра по-добре и се впусна в атаки. Най-напред Марселиньо стреля и след рикошет топката се насочи в долния ляв ъгъл, но вратарят на АЕК Рамирес спаси. След изпълнението на ъгловия удар Козмин Моци игра с глава, но улучи греда.

Малко по-късно Сисиньо напредна на скорост от дясно, но играч на съперника го изблъска с тяло. Домакините поискаха дузпа, но съдията прецени, че такава няма. В оставащото време "Лудогорец" опита още няколко удара, без обаче да затрудни АЕК.

В следващия си мач на 29 ноември "Лудогорец" гостува на "Байер".

Дневник