Треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков заяви, че в оставащите два мача в Лига Европа отборът трябва да се забавлява и да играе за удоволствие за себе си и публиката си. Думите му дойдоха след нулевото равенство с АЕК (Ларнака) в Разград.

Резултатът оставя "Лудогорец" без възможности да се класира за 1/16-финалите в надпреварата. В следващия кръг съставът гостува на "Байер" (Леверкузен), а след това приема "Цюрих".

"Недостатъчно е равенството като резултат. Искахме да победим в този мач, да демонстрираме класа. Липсваше ни шанс пред гола. АЕК ни затрудни при изнасянето на топката и това допринесе за по-бавната ни игра", заяви Здравков пред БНТ.

Той посочи, че е имало положения и пред двете врати. "Смятам, че ние създадохме повечето положения и можем да съжаляваме, че не взехме победата."

"Не бих променил нищо сега, бях убеден, че това са футболистите, с които трябваше да излезем. Резултатите не липсват във вътрешното първенство, тук липсват (в Лига Европа)."

Марселиньо определи това за един от най-лошите моменти на отбора в Европа. "Лудогорец" винаги прави нещо в Шампионската лига или Лига Европа. Винаги прави някои добри мачове. Винаги има шанс да се класира или пък се класира. Това е най-лошият момент за "Лудогорец" в Европа. Не е добре, защото няма победа. Мислехме да се класираме, но сега трябва да продължим напред и да мислим за българското първенство", каза той.

Дневник