"Тотнъм" получи предупреждение заради реклама на новия си стадион. В нея се твърди, че това ще е "единственото място в Лондон", където този сезон ще може да се гледат мачове от Шампионската лига.

До момента обаче "шпорите" използват "Уембли" за домакинските си мачове, което е дало повод на фен на големия съперник "Арсенал", да подаде сигнал до Комисията по рекламни стандарти.

"Тотнъм" се надяваше да заиграе на новото съоръжение и започна реклама за продажба на местата. Заради забавяне се очаква стадионът да бъде открит най-рано през януари.

Говорител на комисията заяви, че рекламата е подвеждаща, тъй като шансът фенове да гледат Шампионска лига на новия стадион е малка. "Взехме под внимание всички факти и решихме, че случаят не заслужава разследване. Отправихме съвети и препоръки към клуба. Свързахме се с "Тотнъм" и ги съветвахме повече да не правят обещания, които не могат да изпълнят. Също така препоръчахме рекламата да бъде премахната, ако все още има места, на които се показва", допълни той.

Воденият от Маурисио Почетино отбор все още се бори за продължаването си към осминафиналите в турнира. В следващите си два мача в групите "Тотнъм" ще играе с "Интер" и "Барселона".

Дневник