Спортното министерство в Япония и организаторите на летните олимпийски игри през 2020 г. ще започнат сътрудничество с американският милиардер Бил Гейтс, съобщи "Ройтерс". Партньорството е част от глобалните цели за устойчиво развитие на ООН.

Подробности около сътрудничеството не бяха обявени, като се очаква догодина да бъде стартирана съвместна програма с акцент върху здравеопазването.

"Спортната общност в Япония бързо се приближава до вълнуващ момент, в който погледите на света ще бъдат насочени върху Токио. Развълнуван съм, че използвате възможността да повишите осведомеността и да бъдете посланици за един по-добър свят", каза Гейтс на посещението си в Токио.

Чрез фондацията си съоснователят на "Майкрософт" често организира благотворителни проекти и прояви. Сред целите на втория най-богат човек в света са да спре световния глад и да промени екстремните изменения в климата до 2030 г.

"Целият свят обича спорта и ние трябва да открием как да използваме тези невероятни постижения, за да напомним на хората, че някои са изправени пред големи предизвикателства", каза още Гейтс.

dnevnik.bg