Милан" и "Интер" ще обединят усилия по реконструкцията на стадион "Сан Сиро". В сайта си "росонерите" обявиха, че двата клуба са формализирали желанието си за съвместна работа с подписването на меморандум за разбирателство.

Според информацията "Милан" и "Интер" са се обединили около мнението, че в най-голям интерес на отборите е да продължат да играят на един стадион. До края на годината клубовете ще решат дали съоръжението ще бъде реновирано или ще бъде изграден изцяло нов стадион на мястото на сегашния.

"Изграждането на инфраструктура, пригодена към настоящите стандарти, е от първостепенно значение за доставянето на първокласно преживяване за феновете, както и за успехи на и извън терена", пише в съобщението в сайта на "Милан".

В него се казва още, че представители на двата клуба са се срещнали с кмета на Милано в четвъртък, като е била обсъдена възможността за модернизирането на района около стадиона.

В момента има одобрен проект за подобрения на съоръжението на стойност 15 млн. евро, които трябва да се извършат до юни 2020 г. Те включват ремонт на трибуните от най-долното ниво, изграждане на нов музей, ремонт на зоната за медии, както и разширяване на търговските площи.

"Милан" играе на "Сан сиро" от 1926 г., а от 1947 г. стадионът става дом и на "Интер".

Дневник