Най-резултатният футболист в историята на българския национален отбор Димитър Бербатов все още не е готов да прекрати състезателната си кариера. Въпреки че не е играл от март, 37-годишният нападател засега отлага решението.

"Разбира се, че когато реша да кажа стоп, всички ще го разберат. Въпреки че повечето хора вече са ме отписали, което е нормално, тъй като не съм играл футбол от доста време", каза Бербатов при представянето на автобиографията си "По моя начин" в София.

"Проблемът е, че понякога човек има много планове, иска да се развива в много посоки и дейности и е много разпилян. Може би в един момент ще се концентрирам върху едно-единствено нещо, в което знам, че ще бъда много добър и ще мога да помагам и да съм полезен. Имам план или поне се надявам, че имам. Когато го избистря, тъй като аз съм личност, която хората познават, ще бъде обявено", заяви още бившият нападател на "Манчестър юнайтед".

Голмайсторът на английската Висша лига за сезон 2010-11 обясни, че в книгата си е написал "всичко, както съм го живял и както съм го усетил. "Наистина могат да се поучат хората. Какъв е моят начин? Когато хората прочетат книгата, ще разберат какъв е и докъде ме е довел. Това е един от много начини човек да успее."

"Сигурно две години продължи процесът на писане. Не очаквах да бъде толкова трудно, но най-трудните неща накрая са най-сладки. И в увода си пише, че това е истинска история и невинаги свършва с хепиенд. Но може да се вземе поука", каза още Бербатов.

dnevnik.bg