"Черно море" нанесе втори удар по амбициите на "Левски" в рамките на десет дни. След като миналата седмица отстрани сините от Купата на България след драматичен успех с дузпи, днес тимът от Варна се наложи с 1:0 в двубой от 15-ия кръг на Първа лига.

Единственото попадение на стадион "Тича" беше отбелязано от Жоржиньо в 22-та минута. Голът дойде след нова груба грешка от вратарите на "Левски". Този път виновник беше Мартин Полачек, който замени Божидар Митрев в стартовия състав.

"Левски" доигра мача с човек по-малко от 69-ата минута, след като Жерсон Кабрал си изкара два жълти картона за малко повече от минута. Сините заиграха по-добре след изгонването на холандеца, но не успя да измъкне точка във Варна.

"Левски" допусна трето поражение за сезона и второ в последните четири кръга. Тимът, воден от Славиша Стоянович, заема третата позиция в класирането с 34 точки. Сините изостават с точка от ЦСКА и "Лудогорец", които разделят първото място преди двубоя на шампионите срещу "Берое" в неделя.

"Черно море" постигна шестия си успех в шампионата и се придвижи до шестата позиция. Тимът на Илиян Илиев събра 21 точки, като поведе с една пред "Локомотив" (Пловдив) и се доближи на пет от "Ботев" (Пловдив) и на шест от "Берое".

dnevnik.bg