"Тотнъм" постигна трудна победа с 1:0 срещу "Кристъл палас" в последния съботен мач от 12-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" записаха девети успех за сезона и събраха 27 точки, като се изравниха с "Челси" и "Ливърпул" на второто място и се доближиха на две точки от лидера "Манчестър сити".

В неделя "Челси" и "Ливърпул" имат домакински мачове с "Евертън" и "Фулъм", а "Сити" посреща "Манчестър юнайтед" в дербито на кръга. "Арсенал" е пети с 23 точки преди утрешния си двубой с новака "Уулвърхемптън" у дома.

Кризата при "Кристъл палас" се задълбочи със седми пореден мач без победа. "Орлите" са 16-и в класирането с осем точки, колкото имат "Саутхемптън" и първият отбор в зоната на изпадащите - "Кардиф". "Хъдърсфийлд" със седем точки и "Фулъм" с пет точки заемат последните две места.

"Кристъл палас" беше равностоен на "Тотнъм" и дори имаше надмощия в големи периоди от мача. Тимът на Рой Ходжсън създаде повече голови положения и отправи четири точни удара срещу два на "Тотнъм", но не успяха да измъкнат поне точка от двубоя.

Единственият гол беше отбелязан от Централния защитник Хуан Фойт в 66-ата минута. 20-годишният аржентинец, който заради контузиите в отбраната на "Тотнъм" започна като титуляр във втори пореден кръг, направи добавка отблизо, след като вратарят Уейн Хенеси спаси удар на Хари Кейн след центриране от корнер.

Вратарят на "шпорите" Юго Лорис също имаше основна заслуга за трите точки. Французинът удържа аванса на своя отбор с две ключови спасявания срещу Андро Тайнзънд в 84-ата и Александър Сорлот в 91-ата минута.

dnevnik.bg