"Ботев" (Враца) се завърна на своя стадион с победа срещу "Дунав" (Русе) в първия неделен двубой от 15-ия кръг на Първа лига. Тимът на Сашо Ангелов спечели с 1:0, а Валери Домовчийски отбеляза единственото попадение в 49-ата минута.

Домвчийски започна като титуляр на мястото на Валери Божинов, който остана на пейката през цялата среща. Четири минути след почивката защитата на "Дунав" допусна груба грешка и "Ботев" се възползва. Левият бек Преслав Петров върна много лошо топката назад към Мартин Ковачев, Домовчийски пресече и от границата на наказателното поле я насочи с левия крак в долния десен ъгъл на вратаря Станислав Антонов.

Това беше първият домакински двубой за "Ботев" на стадион във Враца след пауза от 2000 дни. Срещата срещу "Дунав" (Русе) беше наблюдавана на живо от около 6000 зрители.

Досега "Ботев" трябваше да играе домакинските си мачове в Монтана заради липсата на осветление на стадион "Христо Ботев". То беше поставено тази седмица, а гостите от Русе дадоха съгласие срещата да се състои във Враца, въпреки че остават някои довършителни дейности.

За пръв път от началото на сезона "Ботев" постигна две поредни победи. Врачани записаха общо пети успех за сезона и се изкачиха на девето място в класирането. Те се откъснаха на пет точки от зоната на изпадащите и се доближиха на три точки от челната шестица.

"Дунав" допусна девето поражение за сезона и остава с едва една точка след първите си осем гостувания за сезона. Тимът от Русе заема единадесетата позиция с 14 точки. Зад русенци са "Витоша" (Бистрица) с 13 точки, "Септември" (София) със седем и "Верея" (Стара Загора) с четири.

dnevnik.bg