"Aталанта" нанесе тежък удар по шампионските амбиции на "Интер". Тимът от Бергамо постигна разгромна победа с 4:1 в първия неделен мач от 12-ия кръг на Серия А и не позволи на своя съперник да се доближи до първото място в класирането.

"Aталанта" сложи край на серията на "Интер" от седем поредни победи в първенството. "Нерадзурите" допуснаха трето поражение за сезона и остават на трета позиция с 25 точки. Те изостават с три точки от "Наполи", който в събота победи "Дженоа" (2:1), и с шест точки от шампиона "Ювентус", който тази вечер от 21.30 ч. гостува на "Милан" в голямото дерби на италианския футбол.

"Аталанта" продължи възхода си и постигна четвърта поредна победа в Серия А и общо пет за сезона. Тимът на Джанпиеро Гасперини събра 18 точки и се изкачи на шеста позиция, като изостава с три точки от петия "Лацио" и четвъртия "Милан".

Ханс Хатебур даде тон за головото шоу в Бергамо в 8-ата минута. Робин Госенс напредна по левия фланг и центрира по земя. Топката стигна до далечната греда, където включилият се от задна позиция Хатебур се протегна с шпагат и вкара отблизо.

Само две минути след почивката гостите от Милано успяха да изравнят след точно изпълнена дузпа от Мауро Икарди. Капитанът на "Интер" вкара шестия си гол от осем мача в Серия А и девети във всички турнири.

Равенството обаче се задържа само четвърт час. В 62-ата минута Джанлука Мансини се възползва от подаване на Йосип Иличич и отново изведе "Атланата" напред. Две минути преди края на редовното време Берат Джимсити осигури трите точки на домакините след нова асистенция на Иличич.

Малко след това "Интер" остана с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Марцело Борозвич. "Аталанта" се възползва от численото си предимство и стигна до четвърто попадение чрез Папу Гомес.

dnevnik.bg