Ливърпул" изигра още един неубедителен мач, но успя да спечели очаквани три точки у дома срещу новака "Фулъм". Тимът на Юрген Клоп победи последния във Висшата лига с 2:0 и излезе начело в класирането преди оставащите три срещи от 12-ия кръг.

"Ливърпул" събра 30 точки след деветата си победа в първенството. "Мърсаисайдци" поведоха с една точка пред шампиона "Манчестър сити", който посреща "Манчестър юнайтед" в 18.30 ч. "Челси" е трети с 27 точки преди домакинството си на "Евертън" от 16.15 ч.

Със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика е четвъртият "Тотнъм", който в събота измъкна труден успех срещу "Кристъл палас" (1:0). "Арсенал" е пети с 23 точки преди домакинския си мач с новака "Уулвърхемптън" от 18.30 ч.

"Фулъм" допусна шеста поредна загуба и общо девет от началото на шампионата. Лондончани остават последни в класирането с пет точки. "Хъдърсфийлд" има седем точки, а три отбора са с по осем - "Кардиф", "Саутхемптън" и "Кристъл палас".

"Ливърпул" започна агресивно мача на "Анфийлд", а "Фулъм" очаквано се прибра дълбоко в своята половина. Гостите от Лондон разчитаха на петима защитници и четирима халфове, стоящи много близо пред тях.

Клоп продължи с ротациите си, като направи четири промени в състава, който през седмицата загуби от "Цървена звезда" в Шампионската лига. Адал Лалана и Джеймс Милнър отстъпиха местата си в средата на терена на Джердан Шакири и Фабиньо. Роберто Фирмино поведе атаката вместо Даниел Стъридж, а Джо Гомес беше партньор на Върджил ван Дайк в центъра на защитата.

Домакините имаха нужда от три минути, за да създадат първата опасност. Трент Александър-Арнолд центрира отдясно, Роберто Фирмино се размина с топката и тя стигна до Садио Мане. Сенегалецът потърси далечния ъгъл, но ударът му беше неточен, а Салах не успя да отклони топката в мрежата.

В 16-ата минута пред Салах се откри най-добрата възможност за гол от началото на мача. Египтянинът се озова сам срещу Серхио Рико след поредица от двойни подавания с Фирмино, но не успя да преодолее навременно излезлия да го блокира вратар на "Фулъм".

Шест минути по-късно Салах пропусна още една ситуация. Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон беше изведен зад защитата от Александър-Арнолд и веднага опита изстрел с десния крак, но Рико спаси.

Противно на логиката, гостите от Лондон можеха да открият резултата с първата си реална атака. В 24-та минута Александър Митрович се пребори за висока топката и изведе зад защитата Раян Сесеньон. Младежкият национал на Англия напредна сам срещу Алисон, но стреля покрай вратата.

Тази ситуация вдъхна увереност у играчите на "Фулъм", които започнаха по-често да поглеждат към вратата на съперника. В 29-ата минута Алисон спаси изстрел на Андре Шюрле, а Върджил ван Дайк попречи на Митрович да направи добавка.

В 41-ата минута дойде най-спорният момент в двубоя. Том Кеърни центрира отдясно, а Митрович отбеляза с глава. Попадението обаче беше отменено заради съмнителна засада.

Играчите на "Ливърпул" скоростно подновиха играта. Александър-Арнолд веднага подаде на десния фланг за Салах, който се откъсна на десетина метра зад бранителите на "Фулъм" и спокойно преодоля Рико за 1:0.

Второто полувреме започна с натиск на "Ливърпул", който опита рано да реши мача с втори гол. В 52-ата минута Рико направи страхотно спасяване след силен шут от дистанция на Мане.

Минута по-късно обаче вратарят на "Фулъм" беше безпомощен. Анди Робъртсън центрира от левия фланг, а отбраната на гостите забрави за Шакири, който с левия крак прати топката в мрежата, останал сам в близост до далечната греда.

В 58-ата минута се стигна до още един спорен момент. Калъм Чейбърс влезе изключително опасно в краката на Салах, но се размина само с жълт картон, въпреки че имаше основания да получи червен. Четири минути по-късно Рико отново се отличи с добра намеса, като попречи на Робъртсън да отбележи трето попадение.

До края мачът се доиграваше. Играчите на "Фулъм" се примириха с поражението, а "Ливърпул" пестеше сили.

dnevnik.bg