"Лудогорец" взе важен успех при домакинството си на "Берое". Българският шампион се наложи трудно срещу тима от Стара Загора след 1:0 в Разград.

Единствения гол в двубоя отбеляза Джоди Лукоки в 81-ата минута, когато холандецът засече с глава центриране на Натаниел.

С успеха си тимът от Разград събра 38 точки, с което оглавява класирането. Шампионите имат преднина от три точки пред втория ЦСКА и четири повече от "Левски". "Берое" остава четвърти с 27.

Антони Здравков направи две промени в състава, който започна срещу АЕК (Ларнака) през седмицата в Лига Европа. Лукас Саша и Яцек Горалски замениха Сисиньо и Светослав Дяков.

Първата добра възможност се откри пред "Берое" още в първата минута, когато Мешка се възползва от грешка в отбраната на домакините. Играчът от Гвинея-Бисау обаче отправи неточен удар от границата на наказателното поле.

В началото "Лудогорец" имаше значително превъзходство в притежанието на топката, но отборът трудно намираше пролуки в добре организираната отбрана на съперника. Гостите се бяха прибрали, като изчакваха възможности на контраатака.

При една от тях Мешка проби по лявото крило и подаде към Борислав Цонев в наказателното поле. Атакуващият халф пое с десния крак и веднага шутира с левия, като ударът му премина близо до вратата.

В края на полувремето добра комбинация между Вандерсон и Клаудиу Кешеру завърши с изпълнение от въздуха на румънеца. Вратарят на "Берое" Душан Перниш се намеси отлично при първия точен удар в мача.

Втората част започна с активни действия на "Лудогорец". Вандерсон, Лукоки и Марселиньо бяха в центъра на създадените опасности, но им липсваше прецизност в завършващата фаза.

В 69-ата минута Лукоки акробатично засече центриране, но Перниш спаси. Впоследствие вратарят на "Берое" отново се оказа непреодолимо препядствие след силния изстрел на Густаво Кампаняро.

Натискът на "Лудогорец" даде резултат в 81-ата минута, когато Лукоки изведе отбора си напред в резултата. Холандецът засече с глава центриране на Натаниел.

dnevnik.bg