Дебютантът Кевин Андерсън откри финалите на АТП в Лондон с победа срещу Доминик Тийм. Финалистът от "Уимбълдън" надигра финалиста от "Ролан Гарос" с 6:3, 7:6 (10) в първия мач от заключителния турнир в мъжкия тенис.

Андерсън, който е поставен под №4, стигна до победата след 1.48 ч. 203-сантиметровият тенисист от Южна Африка сервираше отлично и това се оказа ключът към успеха. Той пласира 13 аса, спечели 91% от точките след вкаран първи сервис и не даде нито един шанс за пробив на Тийм.

В същото време Андерсън се справяше по-добро с посрещането на началния удар на съперника. Той стигна до седем възможности за пробив. Тийм все пак показа характер и спаси шест от тях, но това не се оказа достатъчно да измъкне нещо от мача.

В първия сет австрийският тенисист не показа добър тенис. Той допусна ранен пробив и изостана с 1:3. След това австриецът не получи шанс да се върне в сета, като спечели едва три от разиграните 25 точки в сервис геймовете на Андерсън.

Във втората част финалистът от "Ролан Гарос" заигра доста по-добре. Той стабилизира подаването си, като този път не даде нито една точка за пробив на Андерсън. Южноафриканецът също беше безапелационен в своите подавания и закономерно се стигна до тайбрек.


Тайбрекът предложи много драма и обрати. Андерсън пропусна три мачбола, а Тийм имаше две възможности да прати мача в трети сет. Австриецът обаче не се възползва и с директна точка от сервис южноафриканецът сложи точка на спора при четвъртия си мачбол.

Тази вечер от 22.00 часа българско време е вторият мач в група "Лейтън Хюит". Той противопоставя носителят на рекордните шест титли в турнира Роджър Федерер и Кей Нишикори.

В понеделник са първите срещи от група "Гуга Куертен". Александър Зверев и Марин Чилич откриват програмата на сингъл в 16.00 часа, а от 22.00 часа е мачът между световния №1 Новак Джокович и Джон Иснър.

dnevnik.bg