"Евертън" попречи на "Челси" да се изкачи на върха във Висшата лига след нулево равенство на стадион "Стамфорд бридж". Двата отбора изиграха динамичен мач, в който имаше както здрава битка, така и доста интересни ситуации пред двете врати. И домакините, и гостите имаха добри възможности да стигнат до победата, но ги пропуснаха.

През първото полувреме играчите на "Евертън" успяха да неутрализират съперника с агресивна игра в центъра на терена. През втората част "Челси" заигра по-добре и наложи силен натиск, но гредата и спасяванията на Джордан Пикфорд попречиха на сините да спечелят.

"Челси" остава на трето място в класирането с 28 точки. Тимът на Маурицио Сари изостава с две точки от лидера "Ливърпул" и с една от шампиона "Манчестър сити", който в 18.30 часа посреща "Манчестър юнайтед" в дербито на 12-ия кръг. "Евертън" е девети с 19 точки.

В същото време Сари постави нов рекорд във Висшата лига. Италианецът, който беше привлечен през лятото от "Наполи", е първият мениджър в историята, който не допуска нито една загуба в първите си 12 мача.

"Евертън" изигра много солидно първо полувреме на "Стамфорд бридж", в което почти не позволи на "Челси" да създаде чисти голови положения. "Карамелите" пресираха здраво и затваряха празните пространства пред бързите играчи в атаката на съперника.

Първата интересна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Бернардо отправи силен шут от границата на наказателното поле. Топлата обаче профуча покрай десния стълб на Кепа Арисабалага. "Челси" отговори десетина минути по-късно с опасен пряк свободен удар на Маркос Алонсо, който премина встрани.

Пет минути преди края се стигна до най-добрата възможност за отбелязване на гол. Уилиан центрира от свободен удар, а Алонсо засече със страхотен изстрел от воле с левия крак. Пикфорд обаче спаси.

В хода на второто полувреме домакините започнаха все по-силно да притискат съперника. Те заложиха на повече далечни подавания към наказателното поле, след като Сари видя, че продължителното разиграване на топката не дава очаквания резултат.

Секунди след почивката Пикфорд спаси удар на Мората. "Евертън" отговори с опасна атака, при която Тио Уолкът беше изведен на чудесна позиция, но си поведе кошмарно топката. Малко след това се стигна до спасяване на Кепа след шут на Гилфи Сигурдсон.

На отсрещната врата Пикфорд отрази коварен удар на Еден Азар, при който топката рикошира и беше на път да прехвърли вратаря. В 65-ата минута и гредата помогна на гостите след поредния страхотен изстрел с левия крак на Алонсо.

Седем минути по-късно "Челси" най-накрая прати топката във вратата на "Евертън". Попадението на Мората обаче правилно беше отменено. В другия край на терена Бернардо получи топката сам около вратарското поле, но пропиля добрата възможност с нескопосано овладяване.

В последния четвърт час на двубоя "Евертън" заигра с трима централни защитници. "Челси" продължи да натиска, но не успя да стигне до попадение и трябваше да се примири с четвъртото си равенство от началото на сезона. "Евертън"

dnevnik.bg