"Бетис" поднесе поредната сензация от началото на сезона в испанската Ла Лига след зрелищна победа с 4:3 срещу "Барселона" на "Камп ноу". Тимът от Севиля нанесе второ поражение на шампионите и прекъсна серията им от девет поредни мача без загуба във всички турнири.

"Барселона" остава начело в класирането с 24 точки, но вече има само точка аванс пред "Атлетико" (Мадрид) и "Алавес". "Еспаньол" и "Севиля" са четвърти и пети съответно с 21 и 20 точки. В 19.30 ч. двата отбора се изправя един срещу друг на "Рамон Санчес Писхуан".

Европейският и световен клубен шампион "Реал" (Мадрид) е шести със 17 точки преди гостуването си на "Селта" тази вечер от 21.45 ч. Със същия точков актив са още три отбора - "Валядолид", "Леванте" и "Жирона". "Бетис" има 16 точки, като разделя десета позиция с "Хетафе" и "Реал сосиедад".

"Бетис" изигра много силно първо полувреме на "Камп ноу", след което се оттегли на почивка с аванс от два гола. Жуниор Фирпо откри резултата в 20-ата минута след страхотна контраатака. Доминиканецът беше изведен на скорост от Уилиям Карвальо, нахлу в наказателното поле, финтира бранител и прати топката в близкия ъгъл.

В 34-ата минута гостите отново хваната съперника на контраатака и увеличиха преднината си. Фирпо беше изведен вляво и опита центриране по тревата във вратарското поле. Топката стигна до другия край на наказателното поле и попадна в Кристиян Тейо. Бившият играч на "Барселона" веднага намери Хоакин, който се разписа с удар отблизо.


"Барселона" успя да се върне в мача в 68-ата минута. Тейо задържа Алба за фланелката в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Меси се зае с изпълнението и отбеляза деветия си гол в Ла Лига и 14-и във всички турнири от началото на сезона.

Само три минути по-късно обаче груба грешка на Марк Андре тер Стеген позволи на "Бетис" да си върне аванса от два гола. Вратарят на "Барселона" допусна много лековато попадение след на пръв поглед безобиден удар на Джовани ло Селсо.

В 79-ата минута каталунците отново намалиха. Меси пусна страхотен извежда пас за Мунир ел Хадади, който сервира топката за Артуро Видал и чилиецът отбеляза на празна врата.

Две минути по-късно обаче "Барселона" остана с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Иван Ракитич. Ситуацията за домакините стана още по-тежка, след като Серхио Каналес вкара четвърти гол в 83-ата минута. Меси намали за 3:4 в добавеното време, но "Бетис" удържа трите точки.

dnevnik.bg