Бока хуниорс" и "Ривър плейт" направиха зрелищно равенство в първия мач от финала на най-престижния турнир в Южна Америка - Копа Либертадорес. Грандовете на аржентинския футбол завършиха 2:2 на стадион "Бомбонера" и оставиха развръзката за реванша на "Монументал".

Вторият двубой е на 24 ноември от 22.00 часа. Във финала на Копа Либертадорес не важи правилото за гол на чужд терен. Ако и втората среща завърши наравно, следват две продължения по 15 минути и евентуално дузпи.

"Бока" два пъти повеждаше в мача на "Бомбонера", но не успя да удържи аванса си. Рамон Абила откри резултата в 34-ата минута, но само две минути по-късно Лука Прато изравни.


Домакините все пак се оттеглиха с преднина на почивката, след като Дарио Бенедето се разписа в добавеното време на първата част. В 61-ата минута "Ривър плейт" отново изравни след автогол на Карлос Роберто Искиердос.


Първият мач от историческия финал между "Бока" и "Ривър" трябваше да се играе в събота. Срещата обаче беше отложена заради наводнен терен. В неделя служителите на стадиона започнаха да отводняват и подсушават терена от 8 ч. сутринта и той беше подготвен за игра.

"Бока" и "Ривър", които са печелили Копа Либертадорес съответно шест и три пъти, за пръв път в 105-годишната история на турнира се изправя един срещу друг в битката за трофея.

При успех синьо-жълтите ще се изравнят с "Индепендиенте", който със седем триумфа от седем финала е рекордьор в най-силния турнир в Южна Америка. "Бока" спечели за последно турнира през 2007 г., а "Ривър" - през 2015 г.

dnevnik.bg