Плеймейкърът на "Арсенал" Месут Йозил е получил оферта от 1 милиона паунда седмична заплата, за да заиграе в Азия. Това обяви агентът на германския футболист д-р Еркут Согут пред Evening Standart.

През февруари Йозил преподписа с "Арсенал" след дълги месеци на спекулации около бъдещето му. Той удължи контракта си до лятото на 2021 г., като със седмична заплата от 350 хиляди паунда стана най-скъпоплатеният играч в историята на лондонския клуб.

Согут отрече парите да са били основната причина за дългите преговори за нов договор между "Арсенал" и Йозил. Според агента германският полузащитник е поставил любовта си към клуба над финансовата изгода.

"Имахме няколко много големи оферти от Азия. Някои бяха наистина налудничави. Но за Месут парите никога не са били най-големият фактор. Парите определено са важно нещо, които трябва да се обмислят, но хората забравят, че това е само един аспект от преговорите във футбола", каза Согут.

"Всичко опираше до това какво чувства Месут. Договорът изтичаше и бяхме свободни да подпишем с друг клуб. Месут обаче обича "Арсенал". Представих му цялата картина и той ми каза: "Това е моят дом, искам да остана тук", допълни агентът на Йозил.

По думите му германецът заслужава парите си, защото е футболист с огромно влияние в цял свят. "Месут има най-много последователи в социалните мрежи сред играчите във Висшата лига. Току-що прочетох, че има и най-много продадени фланелки в "Арсенал". Така че търговското влияние, което имат играчите като него, е много голямо. Той е играл в различни страни, бил е №10 на Германия, когато станаха световни шампиони. Месут е глобален продукт. Клубовете печелят доста пари от такива играчи", каза още Согут.

Дневник