Футболната асоциация на Англия (ФА) се готви да намали броя на чужденците във Висшата лига, съобщава "Ройтерс", като цитира информация на "Таймс". Според нея целта е първенството да се справи с Брекзит и да увеличи броя на играчите от местните школи.

Идеята е броят на чужденците да бъде намален от 17 на 12. В момента 13 от клубовете имат по повече от 12 чуждестранни футболисти в първия си отбор.

Предложението ще бъде представено пред клубовете тази седмица. Засега липсва коментар от ФА.

В замяна асоциацията би се съгласила да издава работни визи за всички чуждестранни футболисти, които стигнат до договори с клубове от Висшата лига. Ако не се стигне до разбирателство, може да се очертае сценарий, при който всички футболисти от страни от Европейския съюз да трябва да изпълняват същите критерии, на които в момента трябва да отговарят футболистите от страните извън ЕС, за да получат работна виза.

Преговорите между Великобритания и Брекзит продължават. Наскоро министър-председателят Тереза Мей заяви, че Великобритания се стреми да постигне сделка за Брекзит с Европейския съюз възможно най-скоро, но не на всяка цена.

Дневник