Швеция победи Русия с 2:0 и се класира за елитната дивизия в Лигата на нациите. Скандинавците нанесоха първа загуба на "сборная" в турнира и спечелиха група 2 на втора дивизия.

Двата отбора завършиха с равен брой точки - по седем. Швеция обаче зае първото място заради по-добри показатели в преките двубои. Срещата на руска земя завърши при нулево равенство.

Швеция и Русия трябваше да определят последния участник в първа дивизия в следващия сезон на Лигата на нациите. Единствено победа устройваше домакините и те успяха да я постигнат с попадения на Виктор Линдельоф в 41-ата и Маркус Берг в 72-ата минута.

 Следващото издание на новия турнира на УЕФА ще се проведе през 2020-21 г. Освен шведите в елита ще са Португалия, Швейцария, Англия, Холандия, Франция, Белгия, Италия, Испания, Дания, Украйна и Босна и Херцеговина.

Русия остава във втора дивизия, в която ще са още изпадналите от елита Хърватия, Германия, Полша и Исландия, запазилите местата си Австрия, Чехия и Уелс и спечелилите промоция от трета дивизия Норвегия, Шотландия, Финландия и Сърбия.

В третото ниво на Лигата на нациите ще играят България, Турция, Словакия, Ирландия, Северна Ирландия, Израел, Унгария, Румъния, Гърция, Черна гора, Косово, Македония, Беларус и Грузия.

Словения, Кипър, Естония, Литва, Латвия, Армения, Андора, Казахстан, Гибралтар, Малта, Фарьорски острови, Молдова, Азербайджан, Лихтенщайн, Люксембург и Сан Марино ще са участниците в последната дивизия.

Дневник