Левски" се върна на победния път в Първа лига след двете поредни загуби срещу "Черно море" и "Ботев" (Враца). Сините постигнаха убедителен успех с 3:0 срещу "Дунав" (Русе) на "Герена".

Жерсон Кабрал отбеляза първите два гола, а Станислав Костов добави трети. Всичките попадения паднаха преди почивката. През второто полувреме домакините можеха да стигнат до по-убедителна победа, но пропуснаха добри ситуации.

"Левски" записа 12-а победа от 17 мача в първенството и събраха 37 точки. Сините се доближиха на една точка от ЦСКА и на четири от лидера "Лудогорец", които в неделя играят съответно срещу "Славия" и "Витоша" (Бистрица).


Тимът на Славиша Стоянович, който беше наказан за този мач, започна агресивно мача с "Дунав" и наложи ранен натиск. В 21-ата минута домакините успяха да открият резултата.

Кабрал пое топката вдясно пред наказателното поле и отправи силен удар с левия крак. Изстрелът беше насочен в центъра на вратата, но Филип Димитров не реагира добре и позволи топката да мине покрай него.

Шест минути по-късно "Левски" организира бърза атака с къси подавания, при която Габриел Обертан нахлу в наказателното поле. Христо Попадийн се хвърли на шпагат, не успя да играе с топката и реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа. Кабрал се зае с изпълнението и отбеляза по безапелационен начин.


В 38-ата минуата сините окончателно убиха интригата в мача. Обертан направи добро двойно подаване с Кабрал, след което центрира по земя към Костов, който подложи крака си и изпрати топката във вратата.

Централният нападател отбеляза 14-ото си попадение за сезона и отново излезе еднолично начело при голмайсторите в Първа лига. Той има един гол повече от Клаудиу Кешеру ("Лудогорец") и три повече от Мартин Камуров ("Берое").

Дневник