Байерн" (Мюнхен) прекъсна серията си от три поредни мача без победа в Първа бундеслига. Шампионите постигнаха труден успех с 2:1 като гости на "Вердер" (Бреме), но не успяха да съкратят голямото си изоставане от лидера "Борусия" (Дортмунд).

"Борусия" надигра "Фрайбург" с 2:0 у дома и записа четвърта поредна победа в шампионата. Жълто-черните събраха 33 точки, като имат аванс от седем пред "Борусия" (Мьонхенгладбах) и девет пред "Байерн", който се изкачи на трета позиция.

В неделя от 16.30 часа "Гладбах" гостува на "Лайпиг", който заема петата позиция с 22 точки. "Айнтрахт", който е четвърти с 23 точки, посреща "Волфсбург" в късния неделен двубой. "Хофенхайм" допълва зона "Европа" с 20 точки преди домакинството си на "Шалке" тази вечер от 19.30 часа.

Серж Гнабри се превърна в герой за "Байерн" при гостуването в Бремен. Бившият играч на "Вердер", който беше привлечен от баварците през лятото на 2017 г, но изкара целия минал сезон под наем в "Хофенхайм", отбеляза и двете попадения за своя отбор.

Германският национал откри резултата в 20-ата минута. Футболистите на "Вердер" сбъркаха при изнасянето на топката. Роберт Левандовски напредна към наказателното поле, задържа добре и подаде назад към Джошуа Кимих. Последва страхотен извеждащ пас към Гнабри, който стреля от воле. Ударът му беше спасен, но топката се върна в него и този път той не сгреши.

"Вердер" успя да изравни в 33-ата минута след грешка в центъра на отбраната на "Байерн". Макс Крузе центрира от левия фланг, а Юя Осако изпревари Джером Боатенг и с глава преодоля закъснелия с излизането си Мануел Нойер.

"Байерн" отново излезе напред само пет минути след почивката. Томас Мюлер направи чудесен пробив вдясно от наказателното поле и центрира по земя към Гнабри, който от границата на вратарското поле насочи топката в далечния ъгъл.

В Дортмунд "Борусия" също имаше трудности, но успя да пречупи "Фрайбург". Домакините поведоха пет минути преди почивката с гол от дузпа на Марко Ройс. В добавеното време Пако Алкасер подпечата трите точки с второ попадение.

Испанският нападател вкара десетия си гол в шампионата с десетия си точен удар за сезона. Той е начело при голмайсторите, като има едно попадение повече от Ройс и дуото от "Айнтрахт" Себастиен Алер и Лука Йович.

Дневник