След два неубедителни мача, в които загуби от "Бетис" и завърши наравно с "Атлетико", "Барселона" се върна на пътя на победата, надигравайки "Виляреал" с 2:0. Каталунците стигнаха до успеха с попадения на Жерар Пике и Карлес Аленя.

Със спечелените три точки "Барселона" излезе начело в Ла Лига с 28 точки. Каталунците имат с две повече от "Севиля", който е и с мач по-малко. Трети остава "Атлетико" (Мадрид), който по-рано през деня допусна грешна стъпка като гост на "Жирона" – 1:1.

"Барселона" имаше тотално надмощие в мача, но направи много пропуски, които можеха да струват скъпо. "Виляреал" също показа, че е опасен и разчиташе на бързи контраатаки.

В 36-ата минута "Барселона" откри чрез Жерар Пике. Централният защитник засече центриране на Усман Дембеле.

През втората част нервите бяха повече от хубави изпълнения на терена. Двата тима заложиха повече на битката и нарушенията зачестиха.

Все пак три минути преди края на редовното време каталунците вкараха втори гол. Лионел Меси изведе по отличен начин резервата Карлес Аленя и 20-годишният халф прехвърли технично вратаря.

За юношата на "Барселона" това беше едва втори мач за сезона, след каот той се появи като резерва и в срещата с "Бетис".

Дневник