Ферари" ще почете най-успешния си пилот Михаел Шумахер с изложба по случай рождения му ден. На 3 януари, когато легендарният германец ще навърши 50 години, в музея на "скудерията" в Маранело ще има изложба, посветена на Шумахер.

Шумахер караше за "Ферари" във Формула 1 между 1996 и 2006 г. В този период германецът спечели пет поредни титли при пилотите (2000-2004 г.). Той помогна на отбора да вземе и шест титли при конструкторите.

"Всички помещения в музея ще върнат феновете на "Ферари" към сезоните, които Михаел прекара в отбора. Той даде на всички "фераристи" незабравими моменти, които топлят сърцата ни дълги години", обявиха от "Ферари".

От "скудерията" ще изложат състезателните болиди на Шумахер, както и серийни модели, за чието производство германецът е бил в ролята на консултант. Изложбата се организира с участието на фондацията на легендарния пилот Keep Fighting.

В края на септември шефът на "Ферари" Маурицио Аривабене обяви, че отборът проявява интерес към сина на Шумахер - Мик. 19-годишният пилот направи страхотен сезон, като спечели титлата в европейската Формула 3 с "Према рейсинг".

През 2019 г. Мик Шумахер ще се състезава във Формула 2. През лятото младият пилот спечели състезание на "Спа" 26 години след като на белгийската писта неговият баща записа първата си победа във Формула 1. 

Днвеник