Обявяване на фалит не стои на дневен ред пред "Левски", обяви изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов. На пресконференция по случай подписването на нов договор с букмейкъра "Ефбет", той коментира информациите за задлъжнялостта на клуба.

Според Иванов финансовото състояние на "Левски" се коментира, защото "сините са единственият клуб, който излиза и честно и почтено обявява какво е то". Той даде за пример това, че "ЦСКА-София" е на загуба, по-голяма от тази на "Левски" за последните три години.

Попитан дали "Левски" може да гарантира, че няма да фалира и да последва съдбата на ЦСКА, Иванов отговори: "Това е хубав въпрос и отговорът е "Да". Ние нямаме такова намерение и нито се водят разговори "Левски" да последва съдбата на ЦСКА. Проблемите ни са известни и работим, за да ги решим", каза Иванов.

Във вторник беше изнесена информация, че "Левски" трябва да направи плащане в размер на 2 милиона лева към Националната агенция по приходите (НАП). Иванов добави, че това не е новина за хората в клуба.

"Финансовото състояние не е някаква новина, ние сме запознати какво е състоянието ни. За мен това, че дължим пари на НАП не е ново за мен, знам какви са отношенията ни и какви задачи гоним. Точни суми обаче никога не коментирам".

Според думите на Иванов "Левски" се "старае да изпълнява задълженията си" към агенцията по приходите.

"Процесът за лицензиране на клубовете започва през март месец следващата година. Знаем какви критерии трябва да изпълним и работим, за да постигнем там, където смятаме, че не отговаряме на изискванията".

Dnevnik.bg